Coaching 

Coaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding die gericht is op het ondersteunen en inspireren van individuen om hun doelen te bereiken, hun potentieel te maximaliseren en positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. De coach fungeert als een empathische en ondersteunende gids, die je helpt helderheid te krijgen over je doelen, obstakels te identificeren en effectieve strategieën te ontwikkelen om deze obstakels te overwinnen. Coaching richt zich op het bevorderen van zelfbewustzijn, het ontdekken van nieuwe perspectieven en het overgaan tot actie om je gewenste resultaat te bereiken.

Wat is coaching bijvoorbeeld niet:

Tijdens coaching wordt niet een probleem voor jou opgelost.
Er wordt geen quick fix aangeboden
Het is niet bedoeld om je gelijk te halen

Toegepaste methoden

In de coachingstrajecten maak ik gebuik van methoden met wetenschappelijke onderbouwing zoals:

  • ACT (Acceptance & Commitment Therapy) (Grondlegger Steven Hayes)
  • Krachtgericht en talentgericht coachen (Fred Korthagen en Ellen Nuijten)
  • Systemische coaching bij Stress- en Burn-out (Annita Rogier – VESB)

Soorten Coaching

Coaching op Locatie
Deze traditionele vorm van coaching vindt plaats in een coachruimte in de Regio Den Haag, Westland, Delft en Rotterdam.
Ook is het mogelijk om coaching bij jou thuis te ontvangen, wat vooral handig is als je weinig energie hebt en die liever aan de sessie besteedt dan aan reizen.

Online Coaching (E-coaching)
Deze vorm van coaching verloopt via internet, waardoor reistijd en energie wordt bespaard. Heel erg waardevol wanneer energie en tijd een punt van aandacht zijn.  Tijdens de COVID-19-periode heb ik veel ervaring opgedaan met online coaching, waarbij zowel video calls als e-mail coaching mogelijk zijn. Deze vorm biedt veel flexibiliteit en comfort, omdat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven.

Wandelcoaching
Geniet van coaching terwijl we samen wandelen op het prachtige strand tussen Hoek van Holland en Den Haag of in de vele natuurrijke omgevingen die in het Westland aanwezig zijn. Wandelcoaching biedt stressverlichting en een ontspannen omgeving waar je vrijuit kunt praten. Het is bewezen dat de natuurlijke omgeving helpt bij stressreductie en het afvoeren van stresshormonen.

Blended Coaching
Deze aanpak combineert verschillende coachingsvormen, zoals hierboven beschreven. Je kunt kiezen voor de mix die het beste bij jou past, en tijdens het traject is er ruimte om van vorm te veranderen als dat nodig is.

Tijdens een uitgebreide intake bespreken we welke vorm het meest geschikt is voor jouw behoeften en voorkeuren. We kunnen ook gedurende het traject aanpassingen maken op basis van jouw voortgang en feedback.